Brussel: 8000 m³ funderingspalen

Aannemer Sodraep startte in Brussel een project en liet het slib met wagens afvoeren; hij was dus aan het transporteren met water. Niet verstandig, bedacht hij tijdig; hij liet vervolgens een leverancier een geschikte flocculant zoeken zodat het slib effectief kon worden ontwaterd alvorens te transporteren. De aannemer kocht vervolgens Geotubes® en wilde graag geadviseerd worden over de beste aanpak.

Meedenken over slibverwerking
Ton Broeders van Promeco bezocht de locatie, heeft de situatie opgenomen en meegedacht over het ontwerp van een flowcheet. Hij stelde een massaflowbalans op. Hiermee heeft Ton de juiste pompen geselecteerd en de leidingen gedimensioneerd.

Het project
In Brussel zijn tientallen betonnen palen tot op dertig meter diepte de grond ingeboord middels een ingenieus systeem. De palen hebben een diameter van één meter. Erboven, maar nog steeds achter meter onder het maaiveld, kwam een aaneengesloten betonnen laag. Alle grond en slib die ervoor omhoog moest worden gespoeld, was in totaal zo’n 8.ooo kuub. Eenmaal boven het maaiveld moest al het slib ontwaterd worden ten behoeve van het transport door Brussel; hiervoor werd Promeco ingeschakeld. De slibstroom is door Ton Broeders van Promeco dusdanig geconditioneerd, dat deze in de Geotubes® snel ontwaterde.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *