Kennislab

Promeco wordt al dertig jaar gevraagd voor projecten die uiteenlopen in complexiteit, die vragen om wat extra creativiteit. Boerenslimheid, zo je wilt. Regelmatig lopen we tegen uitdagingen aan die we eerst grondig willen testen op schaal. Voeg daaraan toe dat we ongelofelijk gepassioneerd zijn en een tikkeltje eigenwijs; vaak willen we experimenteren en pionieren met eigen ideeën en oplossingen – ze zouden zomaar eens het ei van Columbus kunnen zijn!

Ons eigen kennislab

In ons eigen, unieke laboratorium kunnen we onze gang gaan. Op een oppervlakte van 125 vierkante meter en een mooi buitenterrein, hebben wij diverse opstellingen staan die ons in de loop der jaren al veel mooie innovaties heeft opgeleverd. Wat bij ons begint op schaal, blijkt vaak uitstekend te werken in de praktijk. Promeco als praktische toepassers: wij experimenteren op schaal en stuiten zo op technologieën die op grote schaal uitgevoerd kunnen worden! Complexiteit vraagt om creativiteit.

Een recent voorbeeld uit het Kennislab op de foto’s hieronder. Links een onderdeel van de modulerende toevoerregeling waarop Promeco inmiddels een octrooi heeft aangevraagd. Het systeem regelt automatisch de toevoer van water om het gewenste grondwaterpeil te handhaven, zonder externe energie. Rechts ziet u een demonstratieopzet om op schaal 1:1 de modulerende toevoerregeling te demonstreren.