Over ons

Al meer dan 35 jaar combineert Promeco kennis en vakmanschap op het gebied van slibverwerking, waterbodembeheer en bodemsanering. Hierdoor is Promeco dé gesprekspartner op dit complexe werkterrein van technische mogelijkheden en overheidsregels.

“Ik wil doen waar ik goed in ben. Dat maakt het ook leuk. Ik krijg er energie van als ik mensen verbaas met de mogelijkheden: helder water verkrijgen uit bagger, dankzij mijn procedé en vergaande automatisering. Mensen verwonderen. En dat gebeurt regelmatig. Ook omdat we het doen met grote hoeveelheden, vaak opererend op afstand, maar met alle betrokkenheid die nodig is. Daar staan we om bekend.

We zijn voortdurend bezig met beter worden, met nieuwe oplossingen bedenken. Je loopt wel eens tegen uitdagingen aan; dan is het geweldig om iets te bedenken waardoor ik de klant uiteindelijk toch kan helpen. Ik noem bijvoorbeeld het slib ontwateren op een klein oppervlak. In stedelijke gebieden liepen we er regelmatig tegenaan. We gingen in ons laboratorium pionieren en inmiddels is de Sludge Cylinder® op meerdere plekken actief. Wat je na zo’n eerste succesvolle test voelt? Tsja, dat is onbeschrijfelijk. Als het voor onze opdrachtgever daadwerkelijk in bedrijf is, dan geniet ik daarvan.”
Ton Broeders
Promeco

Kennislab

Promeco heeft een eigen laboratorium. Op een oppervlakte van 125 vierkante meter en een mooi buitenterrein, hebben wij diverse opstellingen staan die ons in de loop der jaren al veel mooie innovaties heeft opgeleverd. Lees verder.

Slibontwatering

Ons specialisme: steeds effectiever en efficiënter slib ontwateren door flocculant optimaal te doseren. Wij bieden u altijd dé besparende en meest milieuvriendelijke oplossing, of er nu veel of weinig ruimte beschikbaar is. Lees verder.

Slibverwerking

Na het ontwateringsproces is er voldoende draagkracht voor slimme, uiteenlopende toepassingen. Wie goed omgaat met slib heeft een uiterst nuttig, duurzaam en sterk product in handen. Dat bewijst Promeco al jaren. Lees verder.