De Open Grensmaasdag

Ondanks het slechte weer werd de Open Grensmaasdag op zaterdag 9 september een groot succes. Tussen de vijf- en zesduizend mensen namen een kijkje op de grootste werklocatie van het project Grensmaas. Megakranen, zware trucks en tientallen andere machines stonden opgesteld langs de looproute. Er waren adembenemende taferelen van wateracrobaten in de werkhaven, een rondvaart, een uitkijktoren en ondergrondse wandelingen door de tunnels van het grinddepot. En er was de stand van Promeco. Want natuurlijk waren wij ook aanwezig.

Eerst: wat doen we ook alweer hier?
Promeco behandelt hier 1.800 kuub waswater per uur. We doen dit 65 uur per week, wat neerkomt op ongeveer 120.000 kuub waswater per week. Drie containers van Promeco maken flocculant aan op locatie en verzorgen de optimale, massaproportionele dosering op de 600 millimeter dikke leidingen. We doen dit op innovatieve wijze, geheel geautomatiseerd en op afstand. Meer over ons project en prachtige foto’s, vind je hier.

De open dag
Ton Broeders van Promeco had onder meer zijn volledige proces op schaal uitgewerkt. “Bijzonder vond ik onze proefjestafel. Kinderen en volwassenen konden zelf flocculeren en zien wat er dan gebeurt. Erg leuk om de reacties te zien. Ik had daarnaast een tafel met een werkend model van het hele flocculatieproces. De bezinkbak had een schaal van 1 op 1000, de mensen vonden het indrukwekkend. We hebben de hele dag bezoekers in onze stand gehad, de aanloop was echt massaal. Mensen kwamen zelfs vanuit Noord-Holland om te kijken wat we hier met z’n allen doen. De voorbereiding heeft me behoorlijk wat tijd gekost, maar het was het uiteindelijk allemaal waard. Het was super.”

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *