De Sludge Cylinder®: een baanbrekende innovatie!

Groot nieuws! Promeco lanceert een baanbrekende innovatie: de Sludge Cylinder®. Doel: een grote verwerkingscapaciteit van slibontwatering op kleine oppervlaktes zoals in stedelijke gebieden. De innovatie komt bijna twintig jaar nadat Promeco als eerste de ontwikkeling in gang zette om slib te ontwateren met behulp van geotextielen/ontwateringscontainers (Geotube®).

Voordelen van de Sludge Cylinder®:

  • Bij de gangbare geotextielen snijd je het textiel open om het slib af te kunnen voeren; het textiel is verloren. Uit de Sludge Cylinder® graaf je van bovenuit het slib eruit en kun je het textiel eindeloos hergebruiken. Kortom: erg rendabel als je hem vaker kunt inzetten.
  • Daarnaast: met de Sludge Cylinder® ontwater je slib op kleine oppervlaktes zoals in stedelijke gebieden, bijvoorbeeld bij bouwkuipen. Bekende ontwateringscontainers hebben veel meer ruimte nodig.

De foto’s hieronder laten een exemplaar zien van circa 11 meter doorsnee (inhoud 250 kuub). De grootte is uiteraard prima aanpasbaar door cirkelsegmenten weg te laten (minimale doorsnee is 6 meter).

Belangrijk: hoewel er overlappende toepassingen zijn, is de Sludge Cylinder®, of Sludge Cylinder, geen directe concurrent van bestaande geotextielen: de nieuwe toepassing is een aanvulling op de mogelijkheden. De inzet van reeds bekende ontwateringscontainers (Geotube®) is bijvoorbeeld weer logischer als de ontwatering langer gaat duren.

Twee video’s
Klik hieronder op de afbeeldingen voor twee video’s: zuiver water komend uit de Sludge Cylinder® van Promeco! Ze worden gedownload als .mov-files en zijn samen 2 mb.

Acht foto’s
Hieronder acht foto’s. De Sludge Cylinder® kan op compacte wijze worden vervoerd en is binnen een werkdag operationeel. Vervolgens kan begonnen worden met het ontwateren van slib op een kleine oppervlakte. De verwerkingscapaciteit is groot, het water dat eruit komt uitermate zuiver.

Octrooi
Promeco heeft inmiddels een octrooi verkregen voor deze baanbrekende innovatie.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *