Uithoorn: opruimen chemisch slib

Een chemische fabriek in Uithoorn stopt ermee. De waterzuivering zat vol met slib en de fabriek wilde dit netjes opruimen. Maar voordat het kan worden afgevoerd, moet het wel ontwaterd worden. Niet alleen het slib uit de waterzuivering, maar ook het aanwezige slib in enkele opslagtanks, het afwateringskanaal (werk dat we doen met een baggerbootje en een onbemand baggervaartuig) en een bergbezinkbassin.

Ontwateren: geautomatiseerd en op afstand
Promeco werd benaderd voor het verwerken van het slib. Medio mei 2014 zijn we begonnen met het inrichten en egaliseren van het terrein. We brachten lekvoorzieningen aan en rolden onze Geotubes uit, met watertanks als opsluitvoorzieningen. We legden leidingen en een mengsysteem aan, waarna het ontwateren kon beginnen; als altijd volledig geautomatiseerd. De container, die wij op afstand kunnen besturen, zal tot eind juni in Uithoorn staan. Na ons werk wordt het verwerkte slib afgevoerd naar een erkende verwerker.

Ton Broeders van Promeco: “Slib van chemische bedrijven ontwateren: ook dat doet Promeco. Fijn dat ons deze klus wordt toevertrouwd.”

Opdrachtgever: de chemische fabriek

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *